Perhekodin täydellinen uudistaminen

Auvisen liikunnallinen perhe asuu paritalossa Ylöjärven Metsäkylässä. Kotijoukkueeseen kuuluvat isä Mikko ja äiti Mari sekä kaksi lukioikäistä tytärtä.

Helteisenä kesänä 2018 perheen koti koki täydellisen muutoksen. Vanhasta tuli aivan uusi. Ja kaunis.

Jotta muutos olisi ollut mahdollinen, joutui perhe asumaan remontin ajan evakossa, ilmastoimattomassa vuokrakodissa Tampereella. Siellä hieman hikoiltiin ja ehkä vähän jännitettiinkin.

– Meillä oli vuosien ajan itänyt ajatus uudistaa kotimme kerralla. Muuttohaluja meillä ei sen sijaan ollut ollenkaan, sillä pidämme talostamme ja nautimme sen sijainnista, myös lähitienoon ulkoilumaastoista, kertoo Mikko Auvinen ja nostaa samalla uudistetun keittiön uudesta uunista herkulliseksi paistuneen lohifileen.

Mikko Auvisen perheessä oli vuosien ajan itänyt ajatus uudistaa koti kerralla. Matti Isomäen tavattuaan heistä tuntui turvalliselta, ja luontevalta aloittaa yhteistyö Saneerauspalvelun kanssa.

Kun remppapäätös oli perheessä tehty, löytyi K-Raudan kautta sisustussuunnittelija Marika Pekkala ja oman nettietsinnän avulla tekijäyrittäjä eli Matti Isomäen Saneerauspalvelu.

– Matin firman sivuilta lukemani faktat, referenssit ja eri sertifikaatit vakuuttivat meidät ensin. Päätös sinetöityi kohtaamisemme jälkeen. Tuntui turvalliselta, luotettavalta ja luontevalta aloittaa yhteistyö, kertoo Mikko.

– Matin, Antin ja Juhan kanssa homma lähti välittömästi luistamaan. Meitä kuunneltiin ja me kuuntelimme, toiveemme otettiin myös hyvin huomioon. Kun kaikki oli valmista, koti oli kuin uusi. Lähes kaikki kodin pinnat käytiin nimittäin läpi.

– Kaikki Saneerauspalvelun tekijät osoittautuivat tosi ammattilaisiksi. Oli hienoa seurata työn ripeää etenemistä, osaavaa omistautumista ja kerrassaan tinkimätöntä työasennetta. Silti miesten ote työhön oli rento ja levollinen, kiittelee Auvinen.
Aivan erityiskiitoksen Auviset antavat puualan artesaanin koulutuksen saaneen Antti Variksen käsityötaidoille. – Niitä taitoja voi vain ihailla ja ihmetellä.

Isoksi plussaksi Mikko Auvinen laskee myös sen, että töiden loputtua perhe sai Saneerauspalvelulta täydellisen selvityksen tehdyistä töistä, käytetyistä materiaaleista ja jopa lukuisista pienimmistäkin yksityiskohdista.

Kuvia työkohteesta